wtorek, 17 czerwca 2014

PASTA Z CIECIORKI I MIĘTY


Ugotowałam cieciorkę. Miałam zrobić hummus, ale...mięta tak pięknie pachniała na parapecie, że postanowiłam użyć jej do stworzenia nowej pasty, która będzie u nas godnym zamiennikiem tego: hummusu.




PASTA Z CIECIORKI I MIĘTY

1 i pół kubka ugotowanej cieciorki
pół kubka suszonych pomidorów lekko odsączonych z oliwy
kilka listków mięty (ja dałam 10)
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
sól
czarny pieprz

Wszystkie składniki wkładam do maszyny miksującej i mielę na pastę. Podczas mielenia kilkakrotnie mieszam. Na koniec solę i pieprzę do smaku. 
Jeżeli pasta jest za gęsta dolewam odrobinę oliwy z oliwek.
Pasta jest pyszna i doskonale nadaje się jako nadzienie do naleśników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz