Kapusta chińska - ma gładziutkie liście i grube łodygi. Prezentuje się przepięknie ze swoimi ciemnozielonymi listkami. Przyniosłam ją dzisiaj z targu i postanowiłam udusić z cebulką i czosnkiem. Pomysł jak się okazało był doskonały, bo smakowała wybornie.
KAPUSTA CHIŃSKA DUSZONA
1 kapusta chińska
2 średnie cebulki
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
odrobina oleju kokosowego
1. Kapustę umyłam dokładnie i osuszyłam. Pokroiłam na spore kawałki.
2. Cebulkę pokroiłam w piórka, a czosnek w plasterki.
3. Najpierw zeszkliłam cebulkę i czosnek na oleju kokosowym. Na koniec dodałam kapustę chińską. Całość dusiłam krótką chwilkę na dużym ogniu, ciągle mieszając. Doprawiłam solą i pieprzem. Wyszła przepyszna :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz