Zapraszam na ostatni w tym roku zielony poniedziałek.
Dni i noce są już coraz chłodniejsze, dlatego już wkrótce zagoszczą na blogu zupy, pasztety warzywne i inne dania, które będą nas rozgrzewały.
Dzisiaj w ramach pożegnania lata chciałabym podać przepis na koktajl-deser, który przygotowuję czasami gdy mam ochotę na coś słodkiego.
Koktajl ten dzięki dodatkowi nerkowców (lub migdałów bez skórki) i mrożonych bananów ma bardzo kremową konsystencję. Smakuje każdemu, bez wyjątku.
KOKTAJL Z NERKOWCÓW, SZPINAKU I BANANÓW
2 małe banany pokrojone w plastry i zamrożone
1 duża garść szpinaku
500ml mleka roślinnego z wanilią
1/2 kubka nerkowców lub migdałów namoczonych przez dwie godziny w letniej wodzie. Z migdałów po moczeniu ściągam skórkę.
Wszystkie składniki wkładam do maszyny miksującej i na wysokich obrotach miksuję przez 2 minuty. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz