niedziela, 27 września 2015

KOJKTAJL Z NERKOWCÓW, SZPINAKU I BANANÓW

Zapraszam na ostatni w tym roku zielony poniedziałek.

Dni i noce są już coraz chłodniejsze, dlatego już wkrótce zagoszczą na blogu zupy, pasztety warzywne i inne dania, które będą nas  rozgrzewały.  

Dzisiaj w ramach pożegnania lata chciałabym podać przepis na koktajl-deser, który przygotowuję czasami gdy mam ochotę na coś słodkiego. 

Koktajl ten dzięki dodatkowi nerkowców (lub migdałów bez skórki) i mrożonych bananów ma bardzo kremową konsystencję. Smakuje każdemu, bez wyjątku.


KOKTAJL Z NERKOWCÓW, SZPINAKU I BANANÓW

2 małe banany pokrojone w plastry i zamrożone
1 duża garść szpinaku
500ml mleka roślinnego z wanilią
1/2 kubka nerkowców lub migdałów namoczonych przez dwie godziny w letniej wodzie. Z migdałów po moczeniu ściągam skórkę.

Wszystkie składniki wkładam do maszyny miksującej i na wysokich obrotach miksuję przez 2 minuty. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz