Zielony świat roślin jadalnych jest bardzo ciekawy i otwiera przed nami wiele możliwości.
Radość z miksowania i picia zielonych koktajli jest ogromna, szczególnie latem, gdy na straganach piętrzą się dorodne arbuzy, śliwki, brzoskwinie, porzeczki, czereśnie, wiśnie i wiele innych owoców, które wabią nas swoim kolorem i zapachem.
Często
jesteśmy przepracowani, zestresowani, jemy w biegu, dopadają nas
kłopoty z koncentracją i nie mamy czasu na przygotowywanie sobie
posiłków.
Latem i jesienią prostym rozwiązaniem są zielone koktajle. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut, więc nawet rano pędząc do pracy znajdziemy chwilkę na miksowanie (liście i owoce warto umyć wieczorem).
Pijąc koktajle dostarczamy naszemu organizmowi potężnej dawki składników odżywczych i alkalizujących, dlatego warto sięgać po nie każdego dnia.Latem i jesienią prostym rozwiązaniem są zielone koktajle. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut, więc nawet rano pędząc do pracy znajdziemy chwilkę na miksowanie (liście i owoce warto umyć wieczorem).
PAN SZPINAK I PANI BRZOSKWINIA
2 słodkie brzoskwinie bez pestek
mały banan
ubita szklanka szpinaku
pół awokado
1 łyżeczka sproszkowanego jęczmienia
1 łyżeczka siemienia lnianego
1 szklanka wody lub więcej
1. Wszystkie składniki miksuję na gładki koktajl.
Pyszny i piękny a do tego zdrowy i zielony <3 uwielbiamy!
OdpowiedzUsuń