Doskonałe małe kuleczki o orzeźwiającym smaku i cudownym zapachu mango.
Trufle, bez cukru i nabiału, które doskonale nadają się na przekąskę do pracy czy szkoły.
Wakacyjną porą zabierzcie je na wędrówkę w góry, do lasu, na szaleństwo rowerowe, czy leniwe wylegiwanie się na plaży.
Trufle, bez cukru i nabiału, które doskonale nadają się na przekąskę do pracy czy szkoły.
Wakacyjną porą zabierzcie je na wędrówkę w góry, do lasu, na szaleństwo rowerowe, czy leniwe wylegiwanie się na plaży.
TRUFLE Z MANGO I KOKOSA
- inspirowałam się przepisem ze strony: kuchnia naturalna
- można je kilka dni przechowywać w lodówce zamknięte w słoiku
100 g suszonego mango
80g nerkowców lub migdałów
100g wiórek kokosowych
sok z 2 małych pomarańczy
szczypta kardamonu lub trochę więcej
do obtoczenia: wiórki, siemię lniane
1. Mango namaczam na pół godziny w soku z pomarańczy.
2. Wszystkie składniki wkładam do kielicha maszyny miksującej i miksuję, aż będą dobrze rozdrobnione. Przygotowuję trufelki i obtaczam je w siemieniu lnianym i wiórkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz