środa, 10 grudnia 2014

PIECZEŃ Z PESTEK DYNI I SŁONECZNIKA Z KASZĄ JAGLANA

Szybka pieczeń z kaszy jaglanej, pestek dyni i słonecznika. Wystarczy te trzy składniki zmiksować z wodą, dodać ulubione przyprawy i gotowe. Mało pracy, dużo pysznego i zdrowego jedzenia!



PIECZEŃ Z PESTEK DYNI I SŁONECZNIKA Z KASZĄ JAGLANA
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 szklanka pestek dyni
1 szklanka pestek słonecznika
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
2,5 szklanki przegotowanej wody
6 łyżek płatków jaglanych
sól
pieprz ziołowy
zioła prowansalskie

1. Nagrzewam piekarnik do 200C.

2. Do kielicha blendera wkładam: kaszę jaglaną, pestki słonecznika, pestki dyni, cebulę i czosnek. Dolewam wodę i miksuje na gładką masę.

3. Przyprawiam solą i pieprzem ziołowym. Przekładam do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypuję ziołami prowansalskimi. Piekę przez godzinę w 200C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz