Papryka i cebula-te dwa składniki tworzą w tym daniu niezwykle udany duet.
Ten bardzo prosty przepis podpatrzyłam u Gordona Ramsaya.
Ten bardzo prosty przepis podpatrzyłam u Gordona Ramsaya.
Przygotowane według niego warzywa możecie zmiksować i podać jako sos do makaronu, albo nadzienie do naleśników.
PAPRYKA I CEBULA - PRZEPIS GORDONA RAMSAYA
- możecie użyć papryki w innym kolorze
- zamiast czerwonej cebuli można użyć każdej innej
-zamiast cukru palmowego można użyć syropu klonowego
4 duże papryki (u mnie czerwone)
4 czerwone cebule
1 pęczek bazylii
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka cukru palmowego
1 łyżeczka soli himalajskiej
2 łyżki octu balsamicznego
1. Paprykę myję dokładnie i kroję na paski. Cebulę kroję w piórka.
2. W dużym garnku z grubym dnem rozgrzewam olej i smażę warzywa przez 10 minut mieszając od czasu do czasu. Dodaję sól, cukier i ocet balsamiczny i smażę kolejne 10 minut.
3. Siekam pęczek bazylii i dodaję do warzyw pod koniec smażenia.
4. Danie zjadamy z chlebem, albo jako dodatek do obiadu. Po zmiksowaniu jest to doskonały sos do makaronu, lub nadzienie do naleśników. Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz