Znajoma nie chciała mi wierzyć, że NAJLEPSZE placki można zrobić bez jajka.
Jeśli lubicie placki ziemniaczane to koniecznie wypróbujcie tą wegańską recepturę. Mojej całej rodzince smakowały bardzo... Zjedzone w towarzystwie jarmużu, pomidorów i cebuli. Sałatkę skropiłam olejem z pestek dyni i to był strzał w dziesiątkę.
Jeśli lubicie placki ziemniaczane to koniecznie wypróbujcie tą wegańską recepturę. Mojej całej rodzince smakowały bardzo... Zjedzone w towarzystwie jarmużu, pomidorów i cebuli. Sałatkę skropiłam olejem z pestek dyni i to był strzał w dziesiątkę.
CHRUPIĄCE WEGAŃSKIE PLACKI ZIEMNIACZANE
inspirowałam się tym przepisem
5 dużych ziemniaków
2 cebule
3 kopiaste łyżki mąki orkiszowej z pełnego przemiału
sól
pieprz
olej kokosowy do smażenia
1. Ziemniaki i cebulę obieram i ścieram na tarce , na grubych oczkach. Dodaję mąkę oraz sól i pieprz do smaku.
2. Smażę cieniutkie placki. Im cieńsze , tym bardziej chrupiące. Smacznego:)
Ja robię z maka z ciecierzycy tez sa pyszne😊
OdpowiedzUsuń