poniedziałek, 11 sierpnia 2014

CHRUPIĄCE WEGAŃSKIE PLACKI ZIEMNIACZANE

Znajoma nie chciała mi wierzyć, że NAJLEPSZE placki można zrobić bez jajka.  
Jeśli lubicie placki ziemniaczane to koniecznie wypróbujcie tą wegańską recepturę. Mojej całej rodzince smakowały bardzo... Zjedzone w towarzystwie jarmużu, pomidorów i cebuli. Sałatkę skropiłam olejem z pestek dyni i to był strzał w dziesiątkę.


CHRUPIĄCE WEGAŃSKIE PLACKI ZIEMNIACZANE
inspirowałam się  tym  przepisem

5 dużych ziemniaków
2 cebule
3 kopiaste łyżki mąki orkiszowej z pełnego przemiału
sól
pieprz 
olej kokosowy do smażenia

1. Ziemniaki i cebulę obieram i ścieram na tarce , na grubych oczkach. Dodaję mąkę oraz sól i pieprz do smaku.
2. Smażę cieniutkie placki. Im cieńsze , tym bardziej chrupiące. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz