Malutkie kuleczki, które możecie przygotować z każdego rodzaju orzechów i suszonych owoców. Te, które przygotowaliśmy dzisiaj są mocno czekoladowe i bardzo delikatne, dzięki dodatkowi zmielonego siemienia lnianego.
Koniecznie zaproście dzieci do wspólnego lepienia, to fajna zabawa dla całej rodzinki!
Koniecznie zaproście dzieci do wspólnego lepienia, to fajna zabawa dla całej rodzinki!
1,5 szklanki nerkowców
1 szklanka migdałów
pół szklanki suszonej żurawiny
pół szklanki pestek słonecznika
3 łyżki siemienia lnianego, złocistego - zmielonego
3/4 szklanki mleka roślinnego
3/4 szklanki kakao
1/3 szklanki syropu klonowego
1/3 łyżeczki soli himalajskiej
wiórki kokosowe, lub sezam do obtoczenia trufli
Wszystkie składniki miksuję na gładką masę. Wstawiam ją na 15 minut do lodówki, a potem formuję małe kulki i obtaczam w sezamie, lub w wiórkach kokosowych.
Trochę zmodyfikowałam po swojemu... pycha, pomysł super!! Dzięki:)
OdpowiedzUsuń