niedziela, 27 listopada 2016

JAK SZYBKO ZROBIĆ CIASTKA Z CUKINII I KASZY JAGLANEJ

Szybka produkcja zdrowych słodyczy z kasz które zostaną po śniadaniu stała się ostatnio moją specjalnością. Dzisiejsze ciastka są bardzo delikatne, więc zaraz po upieczeniu dajcie im chwilę odpocząć na blaszce.

Dzisiaj chciałam przypomnieć wpis o  piekarni KUMIN, która znajduje się przy ul. Zwycięskiej na Ołtaszynie we Wrocławiu.
Poszerzają swój asortyment i pieką coraz więcej pysznych i zdrowych ciast, które już można zamawiać na święta.
Warto ich sprawdzić - nie ma takiej drugiej piekarni.
Oprócz wspaniałych chlebów znajdziecie tam zawsze wspaniały uśmiech Właścicielki.



CIASTKA Z CUKINII I KASZY JAGLANEJ
- wychodzi 36 ciasteczek
- nie układajcie ich bardzo blisko siebie na blaszce ponieważ podczas pieczenia trochę się rozleją
- ciastka wychodzą dość delikatne

1 szklanka surowej cukinii (ok 200g)
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (może być z poprzedniego dnia)
3 łyżki kakao lub karobu
10 daktyli
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
4 łyżki masła orzechowego
1 łyżka oleju kokosowego
1 mały banan

1. Rozgrzewam piekarnik do 180C.
2. Wszystkie składniki na ciastka miksuję na jednolitą masę.

3. Blachę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia i rozkładam na niej ciasteczka wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie spłaszczam je ręką.
Piekę 30 minut. Po upieczeniu zostawiam na blaszce do wystygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz