Ugotowałam cieciorkę. Miałam zrobić hummus, ale...mięta tak pięknie pachniała na parapecie, że postanowiłam użyć jej do stworzenia nowej pasty, która będzie u nas godnym zamiennikiem tego: hummusu.
PASTA Z CIECIORKI I MIĘTY
1 i pół kubka ugotowanej cieciorki
pół kubka suszonych pomidorów lekko odsączonych z oliwy
kilka listków mięty (ja dałam 10)
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
sól
czarny pieprz
Wszystkie składniki wkładam do maszyny miksującej i mielę na pastę. Podczas mielenia kilkakrotnie mieszam. Na koniec solę i pieprzę do smaku.
Jeżeli pasta jest za gęsta dolewam odrobinę oliwy z oliwek.
Pasta jest pyszna i doskonale nadaje się jako nadzienie do naleśników.
Pasta jest pyszna i doskonale nadaje się jako nadzienie do naleśników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz