poniedziałek, 1 grudnia 2014

CZEKOLADOWE CIASTKA JAGLANO-KOKOSOWE

Pyszne ciasteczka z kaszy jaglanej, mąki kokosowej i migdałowej. Niezbyt słodkie, mocno wciągające. Jeśli zostanie Wam w garnku trochę kaszy jaglanej ze śniadania, to warto je zrobić. Przede wszystkim prezentują się bardzo dobrze i możecie przygotować je na Mikołajkowe prezenty. Są bardzo proste do wykonania. Dzieciaki też będą  doskonale bawić się przy wygniataniu ciasta.



CZEKOLADOWE CIASTKA JAGLANO-KOKOSOWE

1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/3 szklanki mąki kokosowej
1/2 szklanki mąki z migdałów (zmielone migdały)
1/2 szklanki wiórek kokosowych
1/2 szklanki niełuskanego sezamu
50g gorzkiej czekolady (rozpuszczonej)
1 kopiasta łyżka kakao
3 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego

1. Nagrzewam piekarnik do 180C.

2. Wszystkie składniki wkładam do miski i wygniatam ciasto. Jeśli jest zbyt luźne to dosypuję jeszcze trochę mąki kokosowej.

3. Formuje wałek, który kroję na 5mm krążki. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczam delikatnie dłonią. Piekę 20 minut. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz