Pyszne ciastka - do ich zrobienia możecie użyć wiórek kokosowych, albo wytłoczyn z wiórek po wyciskaniu mleka. Doskonale też sprawdzi się mąka kokosowa.
Jeśli chcecie, aby ciastka były bez glutenu to dodajcie płatki z symbolem przekreślonego kłosa na opakowaniu.
Na wierzchu można położyć migdał, albo jakiś ulubiony orzech. Doskonale też sprawdzi się mały kleksik ulubionej marmolady, najlepiej domowej roboty.
Ciastka doskonale sprawdzą się w śniadaniówce jako przekąska.
- wychodzi 20 ciasteczek
- jeśli chcesz, aby ciastka były bezglutenowe użyj płatków owsianych z symbolem przekreślone kłosa na opakowaniu
- do ozdobienia ciastek można użyć migdałów lub orzechów
100 g wiórek kokosowych
130 g migdałów
50 g płatków owsianych
50 g mąki gryczanej
2 banany
40 ml słodu daktylowego
szczypta różowej soli himalajskiej
1. Piekarnik rozgrzewam do 180C, a blachę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia.
2. Wszystkie składniki miksuje na gładką masę. Układam 20 kulek wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszczam je ręką na niewielkie ciasteczka. Każde ozdabiam migdałem lub orzechem.
3. Piekę 20-25 minut - studzę na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz