O MNIE

Witaj na moim bogu:) 

Mam na imię Edyta i chciałabym zachęcić Cię do radosnego i twórczego gotowania, które z pewnością przyczyni się do poprawy jakości Twojego życia.
Mój blog ma charakter informacyjny i hobbystyczny. Wszystkie receptury testuję na swojej rodzinie i znajomych. Nie biorę odpowiedzialności za Twoje kubki smakowe - pieczesz, gotujesz i tworzysz na własną odpowiedzialność:)

Odżywiam się  głównie roślinami, kaszami, strączkami, orzechami i pestkami - dlatego prowadzę blog na którym możecie znaleźć wiele służących zdrowiu, roślinnych receptur bez białej, oczyszczonej mąki, rafinowanego cukru, nabiału i chemicznych dodatków.

Jestem ogromną fanką picia wody, zielonych koktajli i jedzenia zup. 

Woda jest podstawowym budulcem naszego ciała, dlatego nigdy nie powinniśmy o niej zapominać. Każdego dnia dbajmy o dobre nawodnienie, które pomoże w utrzymaniu prawidłowej masy ciała.

Pasjonuje mnie zdrowe odżywianie i zmiana nawyków żywieniowych.

Kiedyś niewiele wiedziałam na temat zdrowego żywienia. Wszystko zaczęło się od przeczytania książki dr Ewy Dąbrowskiej pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem", którą podarował mi znajomy z pracy (Zbyszku, dziękuję). To był początek i dobry fundament do tego, aby zacząć wprowadzać zmiany w moim życiu
Do zgłębiania wiedzy na temat odżywiania zachęciło mnie życie - podczas ciąż miałam cukrzycę ciążową i drastycznie musiałam zmienić swoje nawyki żywieniowe. To właśnie wtedy, tak na serio rozpoczęła się moja przygoda z nowym, zdrowszym życiem i radosnym, kreatywnym gotowaniem.

Jestem promotorką zdrowego odżywiania, specjalistką psychodietetyki i wierzę, że początek naszych zmian znajduje się w naszej głowie. Jeśli czegoś naprawdę chcesz to możesz!

Od trzech lat prowadzę indywidualne i grupowe warsztaty zdrowego gotowania, oraz konsultacje indywidualne (jestem coachem ICF), podczas których pomagam innym zmienić nawyki żywieniowe na dobre.

Uważam, że przed rozpoczęciem przygody ze zdrowym odżywianiem każdy powinien przeprowadzić gruntowny detoks, aby pozbyć się ze swoich jelit złogów, pasożytów, grzybów i rozpocząć wspaniałe życie w zdrowiu. Jeśli nie wiesz jak się do tego zabrać napisz do mnie na adres: skorupska.edyta@wp.pl 

Jak mawiała św. Hildegarda z Bingen: 

"Najlepszym uzdrowiskiem na świecie - obok światła, powietrza, wody i ziemi - jest kuchnia prowadzona z wyczuciem, starannością i miłością." 

4 komentarze:

  1. To co piszesz w pełni odzwierciedla moje podejście do życia i odżywiana, dlatego czuję, że trafiłam w odpowiednie miejsce! ;) Staram się zarażać zdrowym odżywianiem również swoją rodzinę i najbliższych (co nie zawsze jest łatwe, ale się nie poddaję).
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za komentarz i cieszę się że zarażasz innych zdrowym odżywianiem😊

      Usuń

  2. Pierwszym krokiem w stronę zdrowego odżywiania u nas było założenie filtra do wody pod zlewem w kuchni bo woda u nas kranowa była paskudna i w smaku i w składzie. Potem w diecie pojawiło się coraz więcej warzyw i tak nam się ta zdrowa kuchnia rozwija :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super...małe kroki to bardzo dobra droga do trwałej zmiany😊pozdrawiam ciepło.

      Usuń